Paplan alá bújt: három és fél órán belül rendőrkézen a rabló

2014. 05. 11., v - 09:47
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a tolvajból lett rablót, aki egy miskolci áruházban a lopott dolog megtartása érdekében bántalmazta a menekülésében akadályozni szándékozó pénztárost.

Rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Miskolci Rendőrkapitányság 2014. május 10-én.

A nyomozás kiinduló adatai szerint a borsodi megyeszékhely avasi városrészének egyik áruházában egy férfi 15 óra 30 perckor eltulajdonítási szándékkal a ruházata alá elrejtett egy csomag kávét, azonban az eladó felszólításának ellenére, a nála lévő bevásárló kosarat eldobva megpróbált a helyszínről elmenekülni. A tolvaj távozását a bolt pénztárosa megkísérelte megakadályozni, de az az eltulajdonított dolog megtartása érdekében bántalmazta az üzlet alkalmazottját, majd elmenekült a közértből.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett.

Az ügyben bevezetett forró nyomos intézkedések eredményeként a nyomozók azonosították, majd a bűncselekmény elkövetésétől számított három és fél órán belül elfogták és a lakásáról előállították a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, B. István 28 éves helyi lakost.

A tolvajból lett rabló minden bizonnyal sejthette, hogy keresik, mert a lakásának teraszán, egy paplan alá rejtőzve találtak rá a nyomozók.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a terheltet bűnügyi őrizetbe vették és az illetékes járási ügyészségen előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két napon belül

Az ózdi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a gépkocsivezetőt, aki autójával elsodort egy gyalogost, és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

 

Lezárt-akta: csalás miatt kell felelniük

Egykori munkáltatója eszközeit, felszerelését használta, több személyes tárgyát és értékét eltulajdonította három férfi Hódmezővásárhelyen. A feltételezett elkövetők ellen nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

 

Lezárt-akta: ellopta, elaludt

Ittasan ült volán mögé, majd elaludt egy hódmezővásárhelyi férfi. A rendőrök befejezték a nyomozást és vádemelést javasolnak az ügyében.

 

Ki ismeri fel?

A szigetszentmiklósi rendőrök állampolgárok segítségét kérik az azonosításhoz.