Paradicsom és paprika helyett kender

2014. 09. 25., cs - 13:34
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bérelt területen termesztett kábítószert tartalmazó növényeket egy férfi Csanádapácán. A kert tulajdonosai azt állítják: paradicsom és paprika termesztéséhez adták ki a földet.

Az Orosházi Rendőrkapitányság 2014. szeptember 18-án őrizetbe vett két férfit és két nőt azt követően, hogy a nők csanádapácai házának udvarán lévő fóliasátorban 57 tő kendert találtak a rendőrök. A nagyméretű növények között volt közel 3 és fél méter magas is. A nyomozás eddigi adatai szerint a kábítószert tartalmazó kendert a két férfi termesztette. A tulajdonosoktól a 20 éves budapesti, de jelenleg Orosházán tartózkodó M. Mátyás bérelte a kertet. Azt mondta a két nőnek, hogy paprikát, illetve paradicsomot akar termeszteni a területen. Az 55 éves csanádapácai B. Péterné és lánya állításuk szerint nem tudtak arról, hogy a házuktól pár méterre lévő kertjükben zöldségfélék helyett kender növényeket nevelnek. Azt mondták, hogy a terület használatáért havonta 50 ezer forintot kaptak és soha nem néztek be a fóliasátorba. A 20 éves M. Mátyás beismerte, hogy ő ültette és gondozta a kábítószer tartalmú kendert. A nyomozás adatai szerint ebben a 38 éves orosházi R. Zoltán is segített neki. Az Orosházi Rendőrkapitányság a két nőt - akik területet biztosítottak a kábítószer termesztéséhez -, valamint a két férfit kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsítja. A Békéscsabai Járásbíróság az ügyészség indítványára 2014. szeptember 21-én elrendelte R. Zoltán és M. Mátyás előzetes letartóztatását.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.