Pénzhamisítókat fogtak el a rendőrök - Videóval

2016. 01. 15., p - 10:09
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az illetékes bíróság 2016. január 14-én elrendelte előzetes letartóztatását annak a 42 éves férfinak, aki társaival hamis 20.000 forintos bankjegyeket készített és hozott forgalomba.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást öt személlyel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. szeptembere óta - laikusok megtévesztésére alkalmas – hamis 20.000 forintos bankjegyeket gyártottak, majd hoztak forgalomba körülbelül 6 millió forint értékben.

Az öt személy elfogására 2015. december 1-jén került sor. Gépjárművükben, valamint a náluk megtartott házkutatás során a nyomozók hamis bankjegyeket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

Az eljárás során a nyomozók további három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, továbbá megállapították, hogy az elkövetőknek a hamis bankjegyek értékesítésében egy 42 éves dunakeszi illetőségű férfi is segített, ezért ellene elfogató parancsot bocsátott ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A férfit 2016. január 11-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Balassagyarmaton fogták el.

A gyanúsított elszámoltatásakor tagadta a bűncselekmény elkövetését, vele szemben a további eljárást – fogva tartása mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.