Pénzváltó kifosztók - videóval

2015. 04. 22., sze - 16:40
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A miskolci rendőrök elfogták azokat a férfiakat, akik egy ónodi idős házaspárnak csalárdul tűzifát ígértek, majd a megtévesztett sértettektől több százezer forintot vittek el.

A Miskolci Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett kifosztás bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettesekkel szemben. A nyomozás adatai szerint az elkövetők Ónodon, egy családi ház idős tulajdonosainak 2015. április 2-án 12 óra 30 perckor tűzifát kínáltak eladásra, majd pénzváltás ürügyén beljebb kerültek a lakásba. Az idős házaspár figyelmét elterelő férfiak a sértettektől több százezer forintot tulajdonítottak el.

A bejelentést követően a nyomozók azonosították, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával 2015. április 21-én elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Olivér 22 éves, R. Ferenc 26 éves, valamint Sz. Lajos 47 éves szikszói lakosokat.

A nyomozóhatóság az illetékes ügyészi szervnél előterjesztést tett a bűnügyi őrizetbe vett terheltek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.