Termesztette, árulta és fogyasztotta - videóval

2016. 01. 17., v - 05:25
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Titkos lejárat vezetett ahhoz a táborfalvai drogültetvényhez, ahol 252 tő cannabis indica növényt találtak a kecskeméti rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Máté 29 éves táborfalvai lakos ellen.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a gyanúsított táborfalvai tartózkodási helyén házkutatást tartottak, amelynek során az ingatlan melléképületében egy salgó polc alatt elrejtett lejáratot fedeztek fel, amely egy pincébe vezetett. A föld alatti helyiségben 40-től 100 centiméterig terjedő magasságú, 252 tőből álló cannabis-ültetvényt találtak a nyomozók.

 

A termesztést kiépített szellőző-, öntöző- és világítórendszer biztosította. A lefoglalt virágzó, aratás előtti állapotú növényekről a botanikus szakértő előzetes szakvéleményében megállapította, hogy azok kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmaznak, melynek mennyisége a tőszám alapján jelentős.

 

A nyomozás adatai szerint L. Máté több alkalommal értékesítette is a kábító hatású anyagot.  Az előállított férfival szemben  felmerült a  bódító hatású szer fogyasztásának gyanúja,  amelyet a vele szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredménye is alátámasztott.

 

A nyomozók  kezdeményezték a 29 éves őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2016. január 16-án elrendelt. A gyanúsítottal szemben a további eljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.