Az emlékezés vámszedői

2020. 10. 28., sze - 10:47
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Győr-Moson-Sopron megye rendőreit az ünnepek idején is az a szándék vezeti, hogy a csendes megemlékezés pillanatait ne zavarja meg bűncselekmény vagy baleset.

Mindenszentek, halottak napja ünnepére készülünk, amikor sokan indulnak útnak, hogy a sírkertekbe elhelyezzék az emlékezés virágait elhunyt szeretteik sírjára. Sajnos azonban vannak személyek, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy temetők környékén vagyon elleni bűncselekmény károsultjává, áldozatává tegyék embertársaikat. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ebben az időszakban olyan helyzetek állhatnak elő, amelyek kedveznek a bűnelkövetőknek. A gépkocsifeltörések, temetői, alkalmi és a zseblopások azok a bűncselekmények, amelyek ezt az időszakot a leginkább jellemzik.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök néhány tanáccsal, ajánlással szeretnék felhívni az állampolgárok figyelmét az ilyenkor előforduló jogsértések megelőzési lehetőségeire:

  • Autóikkal lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak, a gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értéktárgyat (telefont, táskát, kabátot, egyéb értékeket)!
  • Kerékpárjukat soha ne hagyják lezáratlanul a temetők előtt!
  • A temetők látogatása idején – lehetőség szerint – ne maradjanak sötétedés után!
  • Nagyobb értéket, bankkártyát ne tartsanak maguknál!
  • A táskájukat rövid időre se hagyják őrizetlenül a sírnál! Sajnos gyakran fordul elő, hogy amíg elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott táskájukat ellopják.
  • Autóbuszon közlekedőknek számítani lehet arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek a tömegesen utazó emberek közé, ezért ilyenkor különösen figyeljenek az értékeikre!

1

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a megnövekedett jármű- és gyalogosforgalomra tekintettel nagyobb odafigyeléssel, türelemmel és körültekintéssel közlekedjenek!

Amennyiben mégis megtörténik a baj, forduljanak bizalommal a temetők környékén szolgálatot ellátó egyenruhásokhoz, vagy tegyenek bejelentést a 112-es hívószámon!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.