Együttes erővel

2016. 07. 21., cs - 05:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Vendégtisztek segítik a következő egy hónapban a magyar rendőrök munkáját a határellenőrzési feladatok ellátásában.

A schengeni külső határszakaszok őrizetének, a határforgalom ellenőrzésének támogatása céljából a Frontex (Európai Unió Tagállamai Külső Határain Való Operatív Együttműködési Igazgatásért Felelős Európai Ügynökség) szervezésében 22 vendégtiszt teljesít szolgálatot 2016. július 20-tól Magyarországon, a nyugat-balkáni migrációs útvonal kontrollálásának érdekében.

A bolgár, román, finn, osztrák, szerb, lengyel, olasz és német állampolgárságú határrendészeti szakértők technikai eszközökkel, szolgálati kutyákkal és járművekkel megerősítve biztosítanak támogatást a magyar–szerb határon, két szárazföldi műveletben. A „Flexibilis” művelet Csongrád- és Bács-Kiskun megye határőrizetének ellátására irányul, járőrözési és területbiztosítási feladatok végrehajtásával; míg a „Fókuszponti irodák” műveletben résztvevő négy szakértő a Röszke autópálya- és Tompa közúti határátkelőhelyeken teljesít határforgalom-ellenőrzési szolgálatot. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letörte a csapórudat

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

 

Rabló állhat bíróság elé

Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.