Konvojban vitték az illegális bevándorlókat

2015. 08. 22., szo - 08:19
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészekre csaptak le a Csongrád megyei rendőrök.

46 csoportban 1439 illegális bevándorlóval – köztük 290 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén 2015. augusztus 21-én.

A rendőrök 11 olyan személyt állítottak elő, akik pénzért illegális bevándorlókat szállítottak a fővárosba.

1 óra 25 perckor Röszke külterületén értek tetten a rendőrök 3 öcsödi lakost, miközben 4 szír illegális bevándorlót vettek fel autójukba. 5 órakor az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyén egy 46 éves szerb állampolgárt fogtak el, aki 3 szír férfit szállított. 6 óra 45 perckor az M5-ös autópályán egy kamion rohant egy leállósávban várakozó autóba, miközben N. Richárd és N. Natasa 3 magát szír állampolgárnak valló személlyel egyezett meg abban, hogy Budapestre viszik őket. 21 óra 25 perckor a 40 éves kiskunmajsai K. Lászlót az M5-ös autópályán állították meg a rendőrök. Autójában 14 illegális bevándorló utazott. 22 órakor szintén az M5-ös autópályán fogtak el a rendőrök egy magyar férfit, aki 9 szírt szállított Budapest irányába. Tetten érték a rendőrök Röszke külterületén 23 óra 23 perckor R. Róbertet, miközben 5 libanoni állampolgárt vett fel autójába. A 36 éves szekszárdi O. Gábor és az 56 éves H. Ferenc ellen azért indult büntetőeljárás, mert Röszke külterületén 6 szír állampolgárral egyeztek meg abban 23 óra 15 perckor, hogy Budapestre viszik őket.

Az elfogott sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Őrizetbe vettek a rendőrök 5 sofőrt, akiket embercsempészés bűntettével gyanúsítanak. 2015. augusztus 22-én 1 óra 8 perckor az M5-ös autópálya röszkei felhajtójánál állítottak meg az egyenruhások és a nyomozók 5 konvojban közlekedő autót, amelyben összesen 31 szír illegális bevándorló utazott. A helyszínen a rendőrök 4 szerb embercsempészt elfogtak, ötödik társukat még keresik. A rendőrök az embercsempészektől több ezer eurót foglaltak le, amit azért kaptak, hogy eljuttassák Nyugat-Európába a bevándorlókat. Az intézkedés közben állítottak meg a rendőrök két magyar férfit, akik autójukban 4 szír illegális bevándorlóval az embercsempészekkel intézkedő rendőrök mellett próbáltak elhajtani.

Az 55-ös úton szintén egy szerb állampolgárt fogtak el, aki kisteherautójában 39 illegális bevándorlót akart Nyugat-Európába eljuttatni. A rendőrök mind az 5 gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezték.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalták.

Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.