Konvojban vitték az illegális bevándorlókat

2015. 08. 22., szo - 08:19
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészekre csaptak le a Csongrád megyei rendőrök.

46 csoportban 1439 illegális bevándorlóval – köztük 290 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén 2015. augusztus 21-én.

A rendőrök 11 olyan személyt állítottak elő, akik pénzért illegális bevándorlókat szállítottak a fővárosba.

1 óra 25 perckor Röszke külterületén értek tetten a rendőrök 3 öcsödi lakost, miközben 4 szír illegális bevándorlót vettek fel autójukba. 5 órakor az M5-ös autópálya szatymazi pihenőhelyén egy 46 éves szerb állampolgárt fogtak el, aki 3 szír férfit szállított. 6 óra 45 perckor az M5-ös autópályán egy kamion rohant egy leállósávban várakozó autóba, miközben N. Richárd és N. Natasa 3 magát szír állampolgárnak valló személlyel egyezett meg abban, hogy Budapestre viszik őket. 21 óra 25 perckor a 40 éves kiskunmajsai K. Lászlót az M5-ös autópályán állították meg a rendőrök. Autójában 14 illegális bevándorló utazott. 22 órakor szintén az M5-ös autópályán fogtak el a rendőrök egy magyar férfit, aki 9 szírt szállított Budapest irányába. Tetten érték a rendőrök Röszke külterületén 23 óra 23 perckor R. Róbertet, miközben 5 libanoni állampolgárt vett fel autójába. A 36 éves szekszárdi O. Gábor és az 56 éves H. Ferenc ellen azért indult büntetőeljárás, mert Röszke külterületén 6 szír állampolgárral egyeztek meg abban 23 óra 15 perckor, hogy Budapestre viszik őket.

Az elfogott sofőrök ellen jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Őrizetbe vettek a rendőrök 5 sofőrt, akiket embercsempészés bűntettével gyanúsítanak. 2015. augusztus 22-én 1 óra 8 perckor az M5-ös autópálya röszkei felhajtójánál állítottak meg az egyenruhások és a nyomozók 5 konvojban közlekedő autót, amelyben összesen 31 szír illegális bevándorló utazott. A helyszínen a rendőrök 4 szerb embercsempészt elfogtak, ötödik társukat még keresik. A rendőrök az embercsempészektől több ezer eurót foglaltak le, amit azért kaptak, hogy eljuttassák Nyugat-Európába a bevándorlókat. Az intézkedés közben állítottak meg a rendőrök két magyar férfit, akik autójukban 4 szír illegális bevándorlóval az embercsempészekkel intézkedő rendőrök mellett próbáltak elhajtani.

Az 55-ös úton szintén egy szerb állampolgárt fogtak el, aki kisteherautójában 39 illegális bevándorlót akart Nyugat-Európába eljuttatni. A rendőrök mind az 5 gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezték.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetéséhez eszközül használt járműveket lefoglalták.

Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.

 

Szemétbe dobott milliók

Kidobták a Budapesten ellopott autóban talált többmillió forint értékű akkumulátort a tolvajok. A terézvárosi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, a lopott kocsit és az akkukat megtalálták.

 

Kizsebelt valakit - FELISMERI?

A Széll Kálmán téren alvó férfitől lopta el értékeit, a rendőrök keresik a felvételen látható férfit.