Embertelen körülmények között tartották fogva

2014. 11. 05., sze - 11:01
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei nyomozók négy férfi és egy nő ellen javasolnak vádemelést többek között emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése és kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Ádám 24 éves pálfai lakos és társai ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 24 éves gyanúsított 2011. évtől 2013. szeptember 10-ig Vajta, Cece, Dunaföldvár, Budapest és Kiskunlacháza környékén rendszeresen prostitúciós tevékenység végzésére kényszerített egy 17 éves lányt, illetve a sértettől az általa így keresett pénzt elvette és azt a saját megélhetésére fordította. Ezt egészen addig folytatta, amíg - 2013. szeptember 10-én - prostitúciós tevékenység végzése céljából készpénzért és egy személygépkocsiért cserébe eladta a 17 éves lányt H. Dávid 19 éves pálfai lakosnak.

L. Ádám megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2013 szeptemberében egy férfitól pénzt vett át abból a célból, hogy a sértettel közösüljön. Erre azonban a lány ellenállása miatt nem került sor, ezért a gyanúsított bántalmazta a sértettet, akinek ennek következtében eltört az orra. A férfit a nyomozók testi sértés bűntett, kitartottság bűntett, kerítés bűntett és emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/embertelen-korulmenyek-kozott-tartottak-fogva

 

A 17 éves lányt – eladását követően - a 19 éves férfi, valamint N. Zoltán 42 éves, F. Józsefné 31 éves és N. Zoltán 22 éves kiskunlacházai lakosok a 31 éves nő lakásában szállásolták el Kiskunlacházán, ahol bezárták egy elsötétített szobába. A fogvatartás ideje alatt a 19 éves és a 22 éves férfiak rendszeresen kábító hatású anyagot juttattak a sértett szervezetébe, valamint – a 42 éves gyanúsítottal közösen - több alkalommal fizikailag bántalmazták, nem biztosítottak számára elegendő ételt és megfelelő higiéniás körülményeket. A rendelkezésre álló adatok szerint F. Józsefné előre megbeszélte a leendő ügyfelekkel, hogy a 17 éves lánnyal mikor, hol és mekkora összeg ellenében létesíthetnek szexuális kapcsolatot. Az így szerzett pénzt a sértettől minden esetben elvették és saját megélhetésükre fordították.

 

A lányt a gyanúsítottak 2013. október 20-án szexuális kapcsolat létesítése céljából elvitték egy férfi kiskunlacházai címére, ahonnan – a férfi segítségével – sikerült elmenekülnie és egy menetrend szerint közlekedő busszal Budapestre jutott. H. Dávid, F. Józsefné és 42 éves társuk azonban követte a sértettet és egy fővárosi buszmegállóban, a gyalogos-átkelőhelynél megpróbálták a gépkocsijukba kényszeríteni, azonban a lány el tudott menekülni.

A két férfi és a nő megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2012. március 12. és 2014. február 4. között további két kiskorú lányt kényszerített rendszeresen prostitúciós tevékenység végzésére Kiskunlacháza és Ráckeve térségében és az általuk szerzett pénzt elvette tőlük. Egyiküket, – amennyiben nem volt hajlandó a szexuális kapcsolat létesítésére, - fizikailag bántalmazták.

 

Mivel a beszerzett adatok alapján felmerült, hogy a gyanúsítottak lőfegyverrel rendelkeznek, ezért a Pest megyei nyomozók az elfogáshoz a megfelelő felszereléssel és szakértelemmel rendelkező Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték.

 

Négy gyanúsítottat 2014. február 4-én a Terrorelhárítási Központ munkatársai Kiskunlacházán fogták el. Ötödik társukat a Paksi Rendőrkapitányság Nagydorogi Rendőrőrs járőrei pálfai lakásából állították elő. L. Ádámot és társait a nyomozók - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. Az illetékes bíróság 2014. február 6-án elrendelte mind az öt gyanúsított előzetes letartóztatását.

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya F. Józsefné ellen emberkereskedelem bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, kerítés bűntett és gyermekprostitúció kihasználása bűntett, H. Dávid és a 42 éves N. Zoltán ellen emberkereskedelem bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, kerítés bűntett, testi sértés bűntett kísérlet és gyermekprostitúció kihasználása bűntett, míg a 22 éves gyanúsított ellen emberkereskedelem bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, kerítés bűntett és testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A nyomozóhatóság a büntetőeljárást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.