Megmentették a garázda férfi életét

2014. 12. 03., sze - 13:27
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem tud úszni, mégis a vízben bújt el az a 20 éves férfi, akinek az életét a kunszentmiklósi rendőrök mentették meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. december 2-án 17 óra 15 perckor Tasson, a Kunsági főcsatornánál három férfi horgászás közben szóváltásba keveredett, majd egyikük, F. Lajos egy késsel megsebesítette egyik vitapartnere kezét. A sértett segítségére siető állampolgár értesítette a rendőrséget a történtekről. 

 

A helyszínre néhány perc alatt kiérkező rendőröket észlelve a csatornába menekült F. Lajos. A férfit felszólították az egyenruhások, hogy a saját életének, testi épségének megóvása érdekében jöjjön ki a hideg vízből. Ballai László r. őrnagy, Sebestyén István r. törzsőrmester és Pintér Gábor r. törzszászlós az akkor már segítséget kérő férfihez siettek. Közben egyikük értesítette a mentőszolgálat munkatársait. Kiderült, hogy a bajbajutott nem tud úszni és fájdalmai miatt magatehetetlen, ezért Ballai László r. őrnagy és Sebestyén István r. törzsőrmester a szolgálati felszerelésük és kabátjuk levételét követően bementek a nyakig érő vízbe, majd az életjelet alig adó férfit a part felé vitték. A süllyedő iszap miatt nehezen mozogtak, ezért a parton maradt Pintér Gábor r. törzszászlós egy botot nyújtott be segítségül, amellyel kihúzta Sebestyén István r. törzsőrmestert, aki magához szorította a mozgásképtelen férfit, miközben harmadik társuk erősen tartotta őt.

 

A parton az egyenruhások levették a bajbajutott vizes, hideg felsőruházatát, valamint az iszaptól elnehezedett gumicsizmáját és ráadták saját szolgálati kabátjukat, majd a bejelentő fűtött autójába fektették. Ezt követően a kihűlt férfit további egészségügyi ellátás céljából a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

 

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást F. Lajos 20 éves tassi lakossal szemben.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.