Szakhatósági ellenőrzések

2016. 03. 20., v - 08:44
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A lakosság nyugalma és a fiatalok biztonsága érdekében ellenőrizték a tatabányai szórakozóhelyeket.

A Tatabányai Rendőrkapitányság a szakhatósági társszervekkel közösen 2016. március 19-én éjszaka két helyi szórakozóhelyet ellenőrzött.

A rendőrök mellett a helyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, a Közterület Felügyelet munkatársai és polgárőrök vettek részt az akcióban.

Az ellenőrzés célja a termékek és szolgáltatások, valamint a foglalkoztatás biztonságának megteremtése, a súlyos jogsértő tevékenységet folytató munkáltatók kiszűrése, a fiatalok által látogatott, nagyobb tömegeket vonzó rendezvények biztonságának megteremtése volt.

A rendőrök a társhatósági munkatársak zavartalan munkavégzését biztosították, valamint kiemelt figyelmet fordítottak a kiskorúak alkohollal történő kiszolgálásának ellenőrzésére, illetve a vendéglátóipari egységek környékén több fiatalt igazoltattak.

A járőrök 21 óra 40 perckor Tatabányán, a Jedlik Ányos utcában ellenőriztek egy 28 éves helyi lakost. A férfi ruházatát átvizsgálták és kabátja zsebéből egy átlátszó tasakban tárolt, kábítószergyanús fehér színű port foglaltak le. A rendőrök a férfit a rendőrkapitányságra előállították, aki beismerte, hogy az „anyagból” korábban fogyasztott, ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az „akció” ideje alatt a rendőrök három szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. Átvételi elismervény ellenében elvettek egy 60 centiméter hosszúságú fából készült baseball ütőt egy 28 éves százhalombattai lakostól, valamint egy forgalomból kivont tehergépkocsi hatósági jelzéseit egy 24 éves tatabányai fiatalembertől.

A fokozott ellenőrzés alatt a rendőrök 252 gépkocsivezetőt szondáztattak negatív eredménnyel. A szabályokat betartó sofőröknek a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai ajándékokat adtak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.