Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program 2016-2017

2016. 02. 26., p - 17:16
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Budapest és a megyei jogú városok biztonsága, bűnmegelőzése volt a tanácskozás témája.

A Rendőrségi Igazgatási Központban került megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség bűnmegelőzési programjának regionális fóruma 2016. február 26-án.

A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program a közbiztonság erősítését és a lakosság biztonságérzetének javítását szolgálja. A program minden regionális stratégiai partnere képviseltette magát a tanácskozáson. A megyei és az egyesületi polgárőr vezetők interaktív fórum keretében hozzászólásaikkal mozdították elő a még szorosabb együttműködést a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzatok között, valamint egybehangzóan támogatták a program indulását.

A fórumon Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy az elmúlt években hatékonyabbá vált az együttműködés a rendőrség és a polgárőrség között. A rendőrség számára a legfontosabb értékmérő az állampolgárok véleménye a közrendről, a közbiztonságról, amelyért minden stratégiai partnernek folyamatosan tennie kell.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elmondta, hogy a program céljai közt szerepel, hogy a polgárőrség sajátos eszközeivel járuljon hozzá a kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság fenntartásához, irányítsa a figyelmet a polgárőrökre, valamint a fővárosban és a megyei jogú városokban szorosabb együttműködést segítsen elő az önkormányzati rendészetekkel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.