Polgárőrség a közbiztonságért

2015. 02. 24., k - 19:12
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya új szolgálati kerékpárokat adott át az egyesületek tagjainak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség  2015. február 24-én Kunszigeten tartotta a "Polgárőrség a közbiztonságért" elnevezésű rendezvényét. A találkozón részt vett Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Horváth Csaba rendőr ezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője és Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is. 

Az ünnepélyes keretek között tartott eseményen Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok kiemelte, hogy a megye területén a rendőrök és polgárőrök mintegy kétezer esetben, több mint 17 ezer órában teljesítettek közös szolgálatot. Hangsúlyozta a 100x100-as és a 250x100-as Biztonság elnevezésű bűnmegelőzési mintaprogramok jelentőségét és hatékonyságát.

A főkapitány a rendőrség folyamatos szakmai támogatásáról biztosította a Polgárőrséget.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elmondta, hogy a céljaik között szerepel az egyesületek létszámának növelése, valamint a rendőr-polgárőr közös szolgálatok intenzitásának elősegítése.

Az ünnepség zárásaként Dr. Nagy István államtitkár Kunsziget település polgárőreinek egy szolgálati járművet, majd Csizmadia Gábor r. dandártábornok 13 új szolgálat kerékpárt adott át több megyei egyesület tagjainak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.