Az EES bevezetéséhez kapcsolódó vezeték nélküli hálózat fejlesztése

2021. 02. 10., sze - 11:43

„Az EES bevezetéséhez kapcsolódó vezeték nélküli hálózat fejlesztése” című projektet az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg a Belső Biztonsági Alapból nyújtott európai uniós támogatásból.

Projektazonosító: BBA-2.6.3/14-2020-00002

 

A projekt megvalósítás kezdete: 2020.05.01.

 

A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2022.12.31.

 

A projekt tárgya: Az Entry-Exit System bevezetéséhez kapcsolódóan a schengeni határon található határátkelőhelyek vezeték nélküli hálózatának fejlesztése.

Kedvezményezett: Országos Rendőr-főkapitányság

Projekt összköltsége: bruttó 4 161 054 295,- Ft

A támogatás intenzitása (támogatás mértéke): 100%

Projekt rövid leírása:

Az elmúlt években tapasztalható menekült- és migrációs válság hatékonyabb kezelése érdekében Az Európai Unió a végrehajtandó határrendészeti, idegenrendészeti, bevándorlási témájú informatikai fejlesztései keretében a következő főbb célokat határozta meg:

  • az illegális határátlépők hatékonyabb kiszűrése,
  • a terrorizmus és súlyos bűncselekmények visszaszorítása,
  • a határátlépők és határátlépések célzott regisztrálása (a jelenlegi politikai döntések szerint csak a harmadik országbeli állampolgárokra vonatkozóan),
  • a nem vízumköteles harmadik országbeli állampolgárok beutazásának engedélyhez kötése,
  • a felhasználók (határrendészet, bűnüldözés, bevándorlási hatóság, bírói szervek) számára a munkájukhoz szükséges információk könnyen elérhető, gyorsan lekérdezhető módon történő biztosítása, különös tekintettel a rendészeti célú nyilvántartások bűnüldözési célú hozzáférésére.

Az Entry-Exit System (EES) bevezetése a jelen projekttel párhuzamosan zajló határinformációs szoftverfejlesztést, eszközbeszerzést valamint a jelen projekt keretében végrehajtásra kerülő Wifi-hálózatfejlesztést igényli. A kialakításra kerülő hálózattal lehetővé válik a 41/2015. (VII.15.) BM  rendelet alapján az információbiztonsági szabályzat (ORFK 37/2019) szerint jóváhagyott biztonsági  protokollnak történő megfelelés Magyarország schengeni határszakaszán található határátkelőhelyeinek vezeték nélküli hálózatai vonatkozásában.

Projekt státusza: folyamatban

A Belügyi Alapok weboldala az alábbi linken érhető el: http://belugyialapok.hu/alapok/ 

 


Kapcsolódó oldalak