Energiahatékonyság fejlesztése a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Rendőrség épületeiben

2015. 07. 08., sze - 10:11

Svájci-Magyar Együttműködési Program (Svájci Alap) célja az alapinfrastruktúra és környezet, az egészségügy, a magánszektor, a kutatás, a partnerség és civil szervezeti tevékenységek fejlesztése és ösztönzése.

Projekt azonosító: SH/9/2/1

Projekt címe: Energiahatékonyság fejlesztése a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Rendőrség épületeiben

Indítás: 2012. szeptember 1

Zárás: 2016. május 31.

Kedvezményezett: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Támogatás összege: 1 571 714 858 Ft

Projekt státusza: a projekttevékenységek ütemezés szerint haladnak.

 

 

Az „Energiahatékonyság fejlesztése a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Rendőrség épületeiben” elnevezésű SH/9/2/1 projekt keretében energiaracionalizálást célzó fejlesztések valósulnak meg az épületek energiafelhasználásának és üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében az alábbi rendőrségi partnerek objektumaiban: Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas megyei rendőr-főkapitányság.

 

A konzorcium vezetője és egyúttal a projekt végrehajtója a Belügyminisztérium, rendőrségi konzorciumi partnerek: az Országos Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A projekt megvalósításának tervezett időtartama: 2012. szeptember 1 - 2016. május 31.

A projekt teljes költségvetése: 1 571 714 858 Ft.

 

A projektből a rendőrségi partnerekre jutó támogatás összege:

BRFK: 214 811 482 forint,

Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK: 329 983 063 forint,

Vas MRFK: 401 226 830 forint,

A kivitelezési munkák az ütemterv szerint haladnak. A projekt keretében az alábbi energetikai fejlesztések valósulnak meg:

  • A BRFK - Mosonyi utca 5-7. sz. alatti objektum: nyílászáró csere, padlásfödém hőszigetelés, kazánház átépítés és felújítás, radiátor szelepek cseréje, használati melegvíz termelés, kommunális szellőzési munkák, kazán villamos felújítása;
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK – Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. alatti objektum: külső homlokzat hőszigetelés (udvari szárny), nyílászáró csere, tetőfödém hőszigetelés, belső- és külső építészeti munkák, tűzjelző rendszer, elektromos hálózat és világítási rendszer felújítása;
  • Vas Megyei Rendőrfőkapitányság – Szombathely, Petőfi S. u. 1/C. „A” és „B” épületei: külső homlokzat hőszigetelés, nyílászáró csere, padlásfödém hőszigetelés, fűtési rendszer korszerűsítés, radiátor szelepek cseréje,  belső építészeti munkák (vizesblokkok felújítása), használati meleg víz előállítás;
  • Vas MRFK - Körmend Rendőrkapitányság: külső homlokzat hőszigetelés, nyílászáró csere, tetőfödém hőszigetelés, belső építészeti munkák, radiátorok és szelepek cseréje, használati meleg víz előállítás, tűzjelző rendszer, kazánház felújítás;
  • Vas MRFK - Sárvár Rendőrkapitányság: külső homlokzat hőszigetelés, nyílászáró csere, tetőfödém hőszigetelés, lábazat felújítása, fűtéskorszerűsítés, használati melegvíz termelés, tűzjelző rendszer, világító testek cseréje.

A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósuló, „Energiahatékonyság fejlesztése a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Rendőrség épületeiben” c. projekt keretében befejeződtek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság „A” és „B” épületének, valamint a Sárvári Rendőrkapitányság, illetve a Körmendi Rendőrkapitányság objektumának kivitelezési munkálatai.

Ezen alkalomból 2015. november 27-én konferenciára, ünnepélyes épületátadásra és szoboravató ünnepségre került sor Szombathelyen, melyen részt vett Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány úr, Jean-François Paroz úr, Svájc magyarországi nagykövete, valamint Tóth Judit asszony, a Belügyminisztérium Támogatáskoordinációs Főosztályának vezetője is.

A projekt keretében a maradványösszeg terhére a Rendőrség további 5 épület energetikai felújítását valósíthatja meg 2016. május 31-ig, melyek között a Budapest XXII. Rendőrkapitányság, Budapest XV. Rendőrkapitányság (Széchenyi tér 1.), Komárom DVRK Rendőrőrs, Tiszavasvári Rendőrkapitányság, valamint tartalékként Mohács DVRK Rendőrőrs szerepel.


Kapcsolódó oldalak