FIMATHU- Magyarországot és Ausztriát érintő Illegális Migráció Elleni Küzdelem

2015. 07. 28., k - 10:20

2011 nyarától a szerb-magyar határszakaszon jelentősen megnőtt az illegális migrációs nyomás, melynek útvonala Ausztrián keresztül vezet az EU további tagállamainak területére.

Közösen kitűzött cél, hogy a tagországok munkáját összehangolva azonosítsák és felszámolják az említett útvonalon zajló illegális migráció hátterében működő, abból jelentős hasznot szerző nemzetközi bűnszervezeteket.

Projekt azonosító: HOME/2011/ISEC/AG/4000002516

 

Projekt címe: Magyarországot és Ausztriát érintő Illegális Migráció Elleni Küzdelem

 

Kezdés: 2013. január 01.

 

Befejezés: 2015. december 31.

 

Projekt összköltsége: 1 508 061 euró, ebből az uniós támogatás 1 357 254,9 euró. A magyar fél részéről szükséges önerő mértéke 10%, 80 438,8 euró, amelyet a Belügyminisztérium biztosít. Projektpartnerek: Ausztria, Németország, Lengyelország, Szlovákia.

 

Projekt státusza: folyamatban

 

A projekt célja:

 

Az embercsempész szervezett bűnözői csoportok felderítése a nemzetközi bűnügyi információcsere gyakorlatának és folyamatainak továbbfejlesztése, a fennálló problémák és hiányosságok felismerése, megoldási lehetőségek kidolgozása.

A projekt időtartama alatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztály állományának tagjai számos műveleti találkozón, nemzeti szakértői egyeztetésen, valamint közös nyomozásokban vettek részt Hollandiában, Ausztriában, Németországban, Csehországban, illetve Szerbiában, emellett a külföldi partnerek fogadására is több ízben sor került.

 

                    


Kapcsolódó oldalak