A Gödöllői Rendőrkapitányság energetikai fejlesztése

2015. 10. 01., cs - 14:27

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Gödöllő Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül 258,42 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gödöllői Rendőrkapitányság épületének energetikai fejlesztésére. A KEOP-5.6.0/12-2014-0016 azonosítószámú „Épületenergetikai korszerűsítés Gödöllő, Rendőrkapitányság” című projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett valósult meg, amelyhez a forrást a Kohéziós Alap biztosítja. A megvalósítás 2014. 10.01-én kezdődött meg, és 2015.09.15-én zárult.

A fejlesztést az indokolta, hogy a Rendőrkapitányság épülete energetikai szempontból nem volt hatékony, a fűtési rendszer, a nyílászárók és a hőszigetelés is korszerűtlen. Ennek következtében magasak voltak az épület fenntartási költségei.

A projekt a Gödöllő, Petőfi S. utca 6-10. helyszínen valósult meg. A korszerűsítés során felújításra került a teljes fűtési rendszer, valamint homlokzati, lábazati illetve lapostető hőszigetelés és vízszigetelés történt. A projekt során négy darab kazán valamint összesen 425 darab nyílászáró cseréje is megvalósult a termosztatikus szelepek, fényforrások cseréje mellett.

A fejlesztés megvalósításával a Rendőrkapitányság épülete megfelel a kor hőtechnikai követelményeinek, javult az energiahatékonyság, ezáltal csökkennek a fenntartás költségei. A beruházás hatására az épület energetikai besorolása, energetikai jellemzői jelentősen javulnak, valamint az energiaköltségek 50-60%-a is megtakarítható. A tervezett korszerűsítéssel a projekt az Európa 2020 célkitűzésein belül hozzájárul az energiahatékonyság fejlesztéséhez.


Kapcsolódó oldalak