Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése

2022. 04. 07., cs - 10:30

KEHOP-5.2.2-16-2016-00100

Kedvezményezett: BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Közreműködő szervezet: Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága

 

Szerencs Rendőrkapitányság 3900 Szerencs, Bekecsi u. 10.

Edelény Rendőrkapitányság, 3780 Edelény, Miklós Gyula út 6.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bogácsi Rendőrőrs, 3412 Bogács, Alkotmány út 1./A

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság II. 3526 Miskolc I., Szeles utca. 73.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság I. 3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32.

Miskolc Rendőrkapitányság 3525 Miskolc, Fábián kapu 4.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság II. 3980 Sátoraljaújhely Kazinczy Ferenc utca 37-39.


A projekt kezdő időpontja: 2020.07.09.


A projekt befejezésének időpontja: 2023.05.31.


A támogatás összege: 2 020 000 000 Forint


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése 7 helyszínen valósul meg.

Az épületek összességében ugyan működőképesek, de életkoruknál fogva elavultak, így komoly mértékben felújításra szorulnak. Az épület energetikai korszerűsítése – a fűtésrendszer cseréje, födémhőszigetelés, nyílászáró csere, homlokzati hőszigetelés – szükséges feladat. Tekintettel arra, hogy az épületek egész évben használatban vannak, elengedhetetlen, hogy a megfelelő működtetés érdekében ezen épületek korszerűek és energiatakarékosak legyenek. Az épületek jelenleg korszerűtlenek, nem felelnek meg a 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletnek.

A projekt hosszú távú célja a fosszilis energiaforrások használatának csökkentése, a megújuló energiaforrások felhasználási mértékének növelése, a környezeti terhelés csökkentése, a környezeti szempontok érvényesítése, valamint a környezeti tudat formálása. A környezeti tudat formálása kiemelt szerepet kap, hisz a fejlesztés révén az intézmények dolgozói, ellátottjai, ügyfelei és rajtuk keresztül azok hozzátartozói megismerkedhetnek az energiahatékonysági beavatkozások és a megújuló energiaforrások alkalmazásának előnyeivel. Ezáltal természetessé válik számukra a megújuló energiaforrások használata. A beruházás során megvalósuló energetikai korszerűsítéssel a jövőben jelentős energiamegtakarítás érhető el, így az üzemeltetési költségek csökkenése várható.

A fejlesztés eredményeként az intézmények biztonságosabb, korszerűbb, környezetbarát intézményként működhetnek tovább. Ezzel a projekt nem csak az európai uniós követelményeknek való megfelelést valósítja meg, hanem egyúttal hozzájárul fontos hazai stratégiai célok, jogszabályi követelmények megvalósításához is.

A projekt – a 435/2015. (XII. 28.) Korm. rendeletnek megfelelően – a BMSK Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósul meg – a fejlesztéssel érintett intézmény fenntartójával szoros együttműködésben.

A támogatás intenzitása: 100 %

A projekt megvalósulásával elérni kívánt CO2 kibocsátás csökkenésének mértéke: 1108,73 tonna/év


Kapcsolódó oldalak