Épületenergetikai korszerűsítés a BRFK Budapest IV. kerületi Rendőrkapitányságon

2016. 05. 03., k - 12:54

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül jelentős energetikai korszerűsítésen esett át a BRFK Budapest IV. kerületi Rendőrkapitánysága.

A KEOP-5.7.0/15-2015-0339 azonosítószámú, „BRFK Budapest IV. kerületi Rendőrkapitányság homlokzat felújítás - nyílászáró csere” elnevezésű projekt megvalósítása során az épület homlokzata 10 cm vastag hőszigetelést kapott, kőporos vakolt bevonattal. Azokon a felületeken ahol klinkertégla és kerámia burkolat volt, az eredetivel közel hasonló, színben harmonizáló kiselemes burkolat került elhelyezésre. A homlokzati nyílászárók cseréje során az ablakok hőhíd-mentes, ötcellás hőszigetelt műanyag tokszerkezetű kétrétegű üvegezésűek lettek, az ajtók és a lépcsőházi ablakok szintén korszerű, alumínium nyílászárók.

 

Ezzel a felújítással az épület a mai energetikai besorolási elvek alapján „E” kategóriából „A” kategóriába lépett előre, amelynek köszönhetően a rendőrkapitányság épülete a kor hőtechnikai követelményeinek megfelelő állapotba került, épületenergetikai jellemzői jelentősen javultak, ezáltal energiafelhasználása, üzemeltetése is hatékonyabbá vált.

 

Kedvezményezett neve:       Budapesti Rendőr-főkapitányság

A projekt összköltsége:        134 951 735,- Ft

Támogatás intenzitása:        100%

A támogatás összege:           122 951 735,- Ft


Kapcsolódó oldalak