Épületenergetikai korszerűsítés Hajdú-Bihar megyében

2017. 05. 04., cs - 15:11

A Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében elkezdődött a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai korszerűsítése.

A Széchenyi 2020 program keretében meghirdetett KEHOP-5.2.11-16-2016-00039 azonosítószámú, 230.830.865 millió forintos uniós támogatás jóvoltából megújul a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 14 épületének energetikai rendszere.
 

A „Fotovoltaikus HMKE Rendszerek Kialakítása a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr főkapitányság vagyonkezelésében lévő épületeken, a fenntarthatóság jegyében” című projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett valósul meg, amelyhez a forrást a Kohéziós Alap biztosítja. A megvalósítás 2017. április 3-án kezdődött meg és várhatóan 2017. december 31-ig befejeződik.
 

A projekt tárgya a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonkezelésében lévő épületek fotovoltaikus HMKE rendszerekkel való ellátását szolgálja, amely nagyban hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, ezáltal környezetünk hosszútávú fenntarthatóságához.
 

A fejlesztés eredményeként összesítetten 414,7 kWp csúcsteljesítményű, napelemes HMKE rendszereket telepítenek a Hajdúnánási, Hajdúszoboszlói, Hajdúhadházi, Hajdúböszörményi, Berettyóújfalui, Balmazújvárosi Rendőrkapitányság épületére, valamint a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség és Ártánd Közúti Határátkelőhely, továbbá a Létavértesi Rendőrőrs és öt Debrecenben található rendőrségi épületre.


Kapcsolódó oldalak