Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése

2021. 07. 27., k - 12:49

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztését célozza a KEHOP-5.2.2 konstrukció keretében végrehajtott beruházás. A projekt az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft., majd jogutódja a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. által vezetett konzorciumi formában valósult meg.

A beruházás segítségével a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Siófoki Rendőrkapitányság, Siófok, Sió utca 12-20. szám alatti épületének homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzati és lábazati hőszigetelési rendszer kiépítése, komplett fűtési rendszer cseréje egyedi fűtési központ kialakításával, napelem rendszer telepítése, lapostetők hőszigetelése, valamint csapadékvíz elleni szigetelés került kialakításra.

A fejlesztés célja, hogy a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épülete energiatakarékos, korszerűbb, környezetbarát és esztétikus intézményként működhet tovább. Az energetikai hatékonysági felújítási munkák eredményeként az épület éves energiafogyasztásának jelentősen csökkenni fog, az üvegházhatású gázok kibocsátása mérhetően kevesebb lesz. A CO2 kibocsátás csökkenésének a mértéke 238,58 tonna/év. A közüzemi szolgáltatás villamos energia és gázenergia éves összességében az energetikai beruházás eredményeként 35%-os energia megtakarítás prognosztizálható. 

Az intézmény az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretén belül a KEHOP-5.2.2-16-2016-00073 „Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületeinek energetikai fejlesztése” című pályázat keretében 704.917.843 Forint vissza nem térítendő támogatást használ fel. A támogatás intenzitása 100%. 

A fejlesztés kivitelezése 2021. május 31. napján kezdődött, az átadás időpontja 2022. augusztus 16. napja.

 

Kedvezményezett:

BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Közreműködő szervezet:

Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága


Kapcsolódó oldalak