Éjjellátó eszközök beszerzése

2015. 07. 08., sze - 10:03

Az „Éjjellátó eszközök beszerzése” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.

Projekt azonosító: KHA/2013/3.2.4.2

Projekt címe: Éjjellátó eszközök beszerzése

Indítás: 2014. augusztus 01.

Zárás: 2015. június 15.

Beszerzett mennyiség: 118 db

Kedvezményezett: Országos Rendőr-főkapitányság

Projekt összköltsége: 201 383 287 Ft

Projekt státusza: lezárva

               

Projekt rövid leírása:

 

A határőrizeti feladatok ellátása során a járőrök figyelési és felderítési képességének növelése érdekében elengedhetetlen a könnyen elsajátítható kezelésű technikai eszközök beszerzése és alkalmazása, a határőrizet első vonalában járőrszolgálatot ellátó határrendész állomány éjszakai felderítést is elősegítő, megfelelő üzembiztonságú és korszerű hordozható kézi éjjellátó eszközökkel való ellátása.

A projekt megvalósulása általános célként hozzájárul a külső határokra irányuló, ellenőrzéseket és őrizeti feladatokat is magában foglaló határellenőrzés hatékony végrehajtásához. A projekt konkrét célja a rendőrség határőrizeti feladatainak elvégzésére irányuló kapacitásának és alkalmasságának javítása.

A kézi éjjellátó eszközök részleges modernizációjával biztosítható, hogy a határrendészeti járőrállomány rendelkezzen hatékony és korszerű figyelést segítő, felderítő eszközzel az illegális migránsok felderítése, követése és elfogása érdekében. A beszerzendő korszerű, új generációs kézi éjjellátó eszközök hosszabb üzemidővel, tisztább, jobb képpel rendelkeznek, mint a jelenlegi eszközök, illetve komplex rendszerben való alkalmazásuk a stabil és mobil hőkamerás felderítő rendszerekkel, valamint  a Külső Határok Alap terhére végrehajtott gépjárműfejlesztések során beszerzett gépjárművekkel, további hatékonyságnövekedést eredményez.

A korszerű éjjellátó eszközökkel ellátott járőrállomány korlátozott látási viszonyok között képessé válik olyan határszakaszok és terepszakaszok hatékonyabb megfigyelésére és őrizetére, amelyek a terep fedettsége miatt a jelenlegi stabil és mobil hőkép felderítő rendszerekkel nem tarthatóak ellenőrzés alatt.

 

Európai Támogatások Osztály

 


Kapcsolódó oldalak