Schengen buszok átadása

2015. 06. 17., sze - 08:26

A „Schengen buszok beszerzése a román határszakaszra” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.

Projekt azonosító: KHA/2013/3.2.5.

Projekt címe: Schengen buszok beszerzése a román határszakaszra

Indítás: 2014. május 15.

Zárás: 2015. május 29.

Kedvezményezett: Országos Rendőr-főkapitányság

Projekt összköltsége: 56 835 396 Ft

Projekt státusza: lezárva

 

Projekt rövid leírása:

 

A projekt közvetlen eredményeként a Hajdú-Bihar és Békés Megyei Rendőr-főkapitányságok Határrendészeti Szolgálatai részére 2015. május 28-án 1-1 db, 3 munkahellyel rendelkező schengen busz került beszerzésre határforgalom-ellenőrzési feladatok végrehajtására, mellyel a Rendőrség tulajdonában lévő schengen buszok száma 11 db-ra emelkedett.

A schengen buszok román határszakaszra történő beszerzésével a Rendőrség képessé válik határforgalom-ellenőrzési feladatainak maradéktalan ellátására a kiépített infrastruktúrával nem rendelkező határátkelőhelyeken.

A projekt megvalósulásával a Rendőrség tovább növeli a schengeni külső határ ellenőrzésének biztonságát azáltal, hogy az infrastruktúrával nem rendelkező határátkelőhelyeken az utasforgalom ellenőrzötten lép át, amely egyébként a jogkövető módon utazók érdekeit is szolgálja.

 

Európai Támogatások Osztály


Kapcsolódó oldalak