A KRESZ ismereteiket bővítették

2023. 05. 26., p - 10:06
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök baleset-megelőzési képzést tartottak a vármegyei falugondnokoknak.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2023. május 26-án Zalaegerszegen, egy tanpályán elméleti és gyakorlati oktatást tartottak a vármegyében dolgozó falugondnokok részére.

A falugondnokok felelőssége nagy, mivel munkájuk során rengeteget autóznak, és gyerekeket valamint idős embereket is szállítanak. Ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyenek a közlekedési szabályok legapróbb részleteivel is, és ezt a vezetés során is tudják alkalmazni.

A rendőrök felfrissítették a sofőrök KRESZ ismereteit, vezetéstechnikai oktatást tartottak számukra, és lehetőséget biztosítottak arra, hogy kipróbálják a biztonsági öv szimulátort, valamint a részeg szemüveget. Felhívták a figyelmet a főbb baleseti okok, mint a sebességtúllépés, elsőbbségi- és előzési szabályok, passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, a balesetek megelőzési lehetőségeire.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.