A partnerségen alapuló közlekedés jegyében

2018. 05. 11., p - 14:14
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Prevent Expo a Közlekedési Kultúra Napján.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedési Kultúra Napján, 2018. május 11-én 10 órától 16 óráig a Rendőrségi Szervek Kiképző Központjában (Budapest, IX. kerület Vágóhíd u. 11-13.)  Prevent Expo névvel szervezett rendezvényt.

Az esemény célja a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák terjesztése, a toleráns, partnerségen alapuló közlekedési kultúra népszerűsítése. A rendezvényen a baleset-megelőzési tevékenységet végző állami és társadalmi szervezetek mutatták be tevékenységüket az érdeklődők számára. Kiállítóként jelen volt többek között az ORFK Bűnmegelőzési Osztály, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Polgárőr Szövetség, és a Hagyományőrző Rendőrszázad.

A Közlekedési Kultúra Napján a Művészetek Palotájában hirdették ki az „Egy fotó – Egy üzenet a biztonságos közlekedésért” elnevezésű közlekedésrendészeti fotópályázat győztesét, és adták át a díjakat.

                                                             A nyertes pályamű

 

Az első helyezett Budai Boglárka r. őrnagy, a Szentendrei Rendőrkapitányság alosztályvezetője lett, aki „Példamutatás” című pályamunkájával érdemelte ezt ki.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szamurájkardos emberrablás

Megverték és egy karddal megfenyegették, hogy nem hagyhatja el a házat, végül társával kereket tudott oldani. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

 

Jól kikormozták

A Nógrád vármegye útjain az elmúlt héten technikai eszközzel rögzített sebességtúllépések közül kettőt emeltünk ki.