A szépkorúak baleseti kockázatának csökkentése a cél Szolnokon

2021. 06. 27., v - 07:48
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelemfelhívó plakátot és szóróanyagot helyeztek el a Szolnoki Rendőrkapitányság balesetmegelőzési munkatársai több településen.

A Szolnoki Rendőrkapitányság, Városi Baleset-megelőzési Bizottsága az idén kiemelt feladatának tekinti a szépkorúak baleseti kockázatának csökkentését, mivel a rendőrkapitányság illetékességi területén bekövetkezett balesetek harmadában idősebb járművezetők az érintettek. A szépkorúak, illetve hozzátartozóik részére figyelemfelhívó plakátot és szóróanyagot készítettek, melyeket a Szolnoki Rendőrkapitányság vonzáskörzetében 17 településen 56 helyszínen - helyi önkormányzatok, orvosi rendelők, gyógyszertárak, élelmiszer boltok, művelődési házak, vásárcsarnokok és benzinkutak - került kifüggesztésre. Szolnokon, a MÁV Kórház Rendelőintézetében és a Hetényi Géza Megyei Kórház- és Rendelőintézetben is kihelyezték a felhívásaikat.

A tájékoztató anyagokban kiemelték azokat az intő jeleket, amelyek jelentkezése esetén érdemes meggondolni a gépjárművezetést. Fontos, hogy felismerjék és tudatában legyenek a korukból és esetleges betegségeikből fakadó sérülékenységüknek, és ennek megfelelően induljanak útnak.

A tájékozatóban az idősek hozzátartozóit is megszólítják, hogy tevékenyen vegyenek részt, és támogassák idősebb családtagjaikat a megfelelő döntés meghozásában!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.