A szépkorúak baleseti kockázatának csökkentése a cél Szolnokon

2021. 06. 27., v - 07:48
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Figyelemfelhívó plakátot és szóróanyagot helyeztek el a Szolnoki Rendőrkapitányság balesetmegelőzési munkatársai több településen.

A Szolnoki Rendőrkapitányság, Városi Baleset-megelőzési Bizottsága az idén kiemelt feladatának tekinti a szépkorúak baleseti kockázatának csökkentését, mivel a rendőrkapitányság illetékességi területén bekövetkezett balesetek harmadában idősebb járművezetők az érintettek. A szépkorúak, illetve hozzátartozóik részére figyelemfelhívó plakátot és szóróanyagot készítettek, melyeket a Szolnoki Rendőrkapitányság vonzáskörzetében 17 településen 56 helyszínen - helyi önkormányzatok, orvosi rendelők, gyógyszertárak, élelmiszer boltok, művelődési házak, vásárcsarnokok és benzinkutak - került kifüggesztésre. Szolnokon, a MÁV Kórház Rendelőintézetében és a Hetényi Géza Megyei Kórház- és Rendelőintézetben is kihelyezték a felhívásaikat.

A tájékoztató anyagokban kiemelték azokat az intő jeleket, amelyek jelentkezése esetén érdemes meggondolni a gépjárművezetést. Fontos, hogy felismerjék és tudatában legyenek a korukból és esetleges betegségeikből fakadó sérülékenységüknek, és ennek megfelelően induljanak útnak.

A tájékozatóban az idősek hozzátartozóit is megszólítják, hogy tevékenyen vegyenek részt, és támogassák idősebb családtagjaikat a megfelelő döntés meghozásában!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.

 

Szemétbe dobott milliók

Kidobták a Budapesten ellopott autóban talált többmillió forint értékű akkumulátort a tolvajok. A terézvárosi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, a lopott kocsit és az akkukat megtalálták.

 

Kizsebelt valakit - FELISMERI?

A Széll Kálmán téren alvó férfitől lopta el értékeit, a rendőrök keresik a felvételen látható férfit.