Autómentes Nap és közlekedésbiztonság

2022. 09. 22., cs - 14:17
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi Rendőrkapitányság munkatársai a Tapolcai Városi Autómentes Napon baleset-megelőzési programokkal várták az érdeklődőket.

A rendezvényen a tapolcai rendőrök elméleti és gyakorlati foglalkozásokat is szerveztek felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt 2022. szeptember 22-én délelőtt. A mobil KRESZ és ügyességi pályán a gyermekek gyakorlatban is alkalmazhatták az elméleti oktatáson megszerzett ismereteiket. A szakemberek a nap során felhívták a résztvevők figyelmét, hogy az őszi közlekedés során kiemelten fontos a látás és a láthatóság, ezért javasolták, hogy elindulás előtt mindenki ellenőrizze a járművek világító berendezéseit, annak működőképességét. A nap során fő szerepben a kerékpár és annak kötelező tartozékai voltak. A rendőrök kiemelték, hogy elengedhetetlenül fontos a könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezés, valamint a két, egymástól függetlenül működtethető, száraz és nedves időben egyaránt hatásos fékszerkezet. valamint a csengő hangot kiadó kerékpárcsengő. A lámpák tekintetében pedig hangsúlyozták az egyenruhások, hogy az elől fehér, vagy kadmiumsárga, hátul pedig piros fényt biztosító lámpa elhelyezhető a kerékpárt hajtó személyen is, és a világító berendezések által kibocsátott fény, villogó üzemmódú is lehet.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük a verekedőket

Belekötöttek egy utasba a 3-as villamos megállójában és verték meg a villamoson.
A BRFK a lakosság segítségét kéri egy II. kerületben történt verekedés ügyében.

 

6 fő migráns, 1 fő embercsempész elfogva

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

 

Ittas sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 17 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 39. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Cáfolat

Valótlanul idézi a Blikk a BRFK-t.