Az elmúlt hét Heves vármegye közútjain

2023. 05. 31., sze - 09:55
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 11 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből kettő eset halálos, egy eset súlyos sérüléssel, nyolc eset pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezen esetek során összesen 17 fő szenvedett sérülést.

A balesetben megsérült személyek közül két fő gépjárművezetőként és nyolc fő utasként úgy sérült meg, hogy nem használta a biztonsági övet. Sajnos közülük kettő fő életét is vesztette.

A baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, kanyarodási szabályok megsértése, követési távolság be nem tartása, illetve figyelmetlen, gondatlan vezetés is szerepelt.

Vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a figyelmet az alábbiakra:

Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműben tartózkodók járműből történő kiesését, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.

Kérünk mindenkit, hogy Ittasan ne üljenek a volán mögé, mert már a legcsekélyebb mértékű alkohol fogyasztása is jelentősen növeli a baleseti kockázatot.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.