Baleset-megelőzés tanévkezdéskor is

2022. 09. 06., k - 10:34
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai hasznos közlekedésbiztonsági tanácsokat adtak a diákoknak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. szeptember 5-én a helyi Deák Ferenc Általános Iskolába látogattak el, és az első osztályos diákok számára baleset-megelőzési előadásokat tartottak. Pintér József rendőr főtörzszászlós, a helyi rendőrkapitányság balesethelyszínelője többek között a gyalogos-átkelőhelyek szabályos használatáról is beszélt a tanévet megkezdő 88 diáknak. A gyerekek apró, láthatóságot elősegítő ajándékokat is kaptak.

Mint ahogy már korábban említettük, a tanévkezdés időszaka fokozott veszélyeket rejt a közúti közlekedésben, különösen a gyermekekre nézve. Éppen ezért a frekventált helyen található nevelési-oktatási intézmények közvetlen környezetének közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi helyzetét áttekintve, a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, kiemelt rendőri jelenlétet biztosítanak szeptemberben a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.