Baleset-megelőzés tanévkezdéskor is

2022. 09. 06., k - 10:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai hasznos közlekedésbiztonsági tanácsokat adtak a diákoknak.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. szeptember 5-én a helyi Deák Ferenc Általános Iskolába látogattak el, és az első osztályos diákok számára baleset-megelőzési előadásokat tartottak. Pintér József rendőr főtörzszászlós, a helyi rendőrkapitányság balesethelyszínelője többek között a gyalogos-átkelőhelyek szabályos használatáról is beszélt a tanévet megkezdő 88 diáknak. A gyerekek apró, láthatóságot elősegítő ajándékokat is kaptak.

Mint ahogy már korábban említettük, a tanévkezdés időszaka fokozott veszélyeket rejt a közúti közlekedésben, különösen a gyermekekre nézve. Éppen ezért a frekventált helyen található nevelési-oktatási intézmények közvetlen környezetének közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi helyzetét áttekintve, a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, kiemelt rendőri jelenlétet biztosítanak szeptemberben a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.