Baleset-megelőzési akció Tapolca térségében

2023. 01. 12., cs - 13:08
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a balesetek megelőzése érdekében tartottak ellenőrzést.

A rendőrök 2023. január 12-én a reggeli órákban Tapolca és Kisapáti külterületén ellenőrizték a gépjárművezetőket, kiemelt figyelmet fordítottak az ittas sofőrök kiszűrésére és a járművek világító berendezéseinek használatára. Az akció során az egyenruhások 51 gépjárművet ellenőriztek és azok vezetőjét igazoltatták. A megállított sofőrök közül 4-en egyáltalán nem kapcsoltak világítást, 5-en pedig csak részben kivilágított járművel vettek részt a forgalomban. Az alkoholszondás ellenőrzések minden esetben negatív eredménnyel zárultak.

A rendőrök felhívták a sofőrök figyelmét a láthatóság fontosságára is, hiszen egy nem, vagy rosszul kivilágított jármű fokozottan balesetveszélyes helyzetet teremthet.

 

... hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.