Baleseti összesítő Baranyából

2022. 11. 24., cs - 10:41
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt héten egy anya és a lánya haltak meg egy vasúti balesetben.

Baranya megye közútjain 2022. november 14-e és 20-a között összesen 57 baleset történt, amelyből 15 személyi sérüléssel járt, 42 anyagi kárral végződött. A balesetek során 14-en könnyebben, hárman súlyosan sérültek, ketten pedig életüket vesztették. Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb oka az elsőbbségadási szabályok megszegése volt.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárókat csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni! A vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt előzni tilos. A fénysorompó villogó fehér fényjelzése esetén is csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást. Amennyiben a fénysorompó pirosan villog, akkor tilos a sínekre hajtani, ha nem világít egyik fény sem a fénysorompón, az üzemzavart jelez, ilyenkor meg kell állni, és meg kell győződni az áthaladás biztonságosságáról.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából – illetékességi területén továbbra is kiemelten ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását, akár drón segítségével is.

 „… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Felelsz vagy mersz!

A monori rendőrök befejeztek egy 2020-as büntetőügyet, amiben a gyanú szerint tinédzserek bújtak egy kamuprofil mögé, amin keresztül pornográf felvételeket kértek a sértettől. Később közzétették az interneten.