Baleseti összesítő Baranyából

2023. 01. 16., h - 12:51
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Halálos baleset is történt a múlt héten.

Baranya vármegye közútjain 2023. január 9-e és 15-e között összesen 38 baleset történt. Közülük 10 járt személyi sérüléssel.

Ezekben a balesetekben hatan könnyű, öten súlyos sérülést szenvedtek, egy balesetben pedig egy járművezető a helyszínen életét vesztette.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb oka a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségadás elmulasztása, a szabálytalan kanyarodás és a gyalogoshiba volt.

Az elmúlt időszakban több olyan baleset történt, amely során a sérülést maguknak okozták a járművezetők. Ezen balesetek okozói helytelenül választották meg haladási sebességüket, ezáltal megcsúsztak, és elvesztették uralmukat a járművük felett. A halálos kimenetelű balesetnek is ez volt az oka. Volt olyan autós is, aki letért az útról, és közúti jelzőtáblának, fának ütközött, majd a tetejére borult. Egy másik sofőr a járművével a vízelvezető árokba sodródott, majd fának csapódott.

Aki részt vesz a közúti közlekedésben, köteles a közúti forgalomra vonatkozó szabályokat betartani, beleértve a sebességkorlátozásra vonatkozó szabályokat. Ezen kívül köteles mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak, illetve az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel haladni.

 „… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.