Baleseti összesítő Baranyából

2023. 03. 23., cs - 12:54
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt héten is közúti közlekedési balesetben vesztette életét egy gépjárművezető.

A Baranya vármegye közútjain 2023. március 13-a és 19-e között összesen 48 baleset történt, amelyek közül 43 anyagi kárral járt, öt esetben pedig személyi sérülés is történt. Két baleset könnyű, kettő súlyos sérüléssel végződött, egy baleset során pedig egy járművezető a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a gyorshajtás, a szabálytalan előzés, az elsőbbségadás elmulasztása és a gyalogoshiba voltak.

Pécs külterületén a 6-os számú főközlekedési úton Pécs felől Hird irányába közlekedett a belső forgalmi sávban az a személygépkocsi, amelynek vezetője haladása során – vélhetően a sebessége helytelen megválasztása miatt – későn észlelte az előtte haladó, és balra kanyarodási szándékkal lassító, majd megálló személygépkocsit, és nekiütközött. Az ütközés következtében a kanyarodni szándékozó jármű jobbra, a külső sáv irányába csapódott, ahol nekiütközött egy, a külső forgalmi sávban haladó járműszerelvénynek, míg a hátulról nekiütköző személygépkocsi az ütközés következtében megpördült, áttért a szemközti oldalra, ahol összeütközött egy, a belső forgalmi sávban közlekedő gépjárművel. A baleset során egy 32 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Kérjük, hogy elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet, és a közlekedési jelzőtáblák utasításait betartva közlekedjenek, figyelemmel a többi közlekedőre!

 … hogy mindenki hazaérjen!  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.