Biztonság Hete Heves megyében

2022. 09. 20., k - 15:30
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedésbiztonsági napon vettek részt az egri Balassi Bálint Általános Iskola diákjai.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Magyar Biztosítók Szövetségével közösen hirdette meg a 2022. szeptember 19-24. közötti időszakra a Biztonság Hete elnevezésű kampányát.

Ennek keretében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága 2022. szeptember 20-án az egri Balassi Bálint Általános Iskolában tartott közlekedésbiztonsági napot a társszervekkel közösen.

A délelőtt folyamán a 9 osztály, 200 gyermeke, 10 különböző állomáson teljesített elméleti és gyakorlati feladatokat. A feladatok között volt KRESZ tesztlap, bűnmegelőzési TOTO, tűzmegelőzési feladatlap, KRESZ puzzle, gokart ügyességi pálya, akadálypálya ittasságot szimuláló szemüvegben, valamint tűzoltási szimuláció is.

A rendezvényen valamennyi gyermek egy láthatósági mellénnyel, egy láthatósági kulcstartóval és sok-sok tapasztalattal, élménnyel gazdagodott.

A program végén a diákok egy nullát formáló alakzatot vettek fel az iskola aulájában, mellyel arra hívták fel a figyelmet, hogy a Safety Day-en, (amely szeptember 21-én lesz) Magyarország közútjain ne történjen halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.