Biztonság Hete Heves vármegyében

2023. 09. 18., h - 15:20
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A program alapvető célja, hogy minél több közlekedő figyelmét felhívjuk a biztonságos közlekedés fontosságára.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Magyar Biztosítók Szövetségével közösen hirdette meg a 2023. szeptember 18-24. közötti időszakra a Biztonság Hete elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát.

A program alapvető célja, hogy minél több gyermek és felnőtt közlekedő figyelmét felhívjuk a biztonságos közlekedés fontosságára, ezzel is elősegítve a balesetek megelőzését, a közlekedésbiztonság céljainak megvalósulását.

A korábbi éveknek megfelelően a Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság az idei évben 2023. szeptember 21-én Egerben, a Tittel Pál úti KRESZ parkban egy közlekedésbiztonsági napot szervez a meghívott környékbeli óvodások ás általános iskolások részére. A 300 fő gyermek KRESZ elméleti, kerékpáros ügyességi és gyakorlati feladatokon keresztül bővítheti, fejlesztheti közlekedési tudását.

Fentiek mellett szeptember 20-án 6 óra és 18 óra között vármegyénkben fokozott közúti ellenőrzés várható, melynek során alapvetően a biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak használatának ellenőrzésére fókuszálnak a rendőrök.

Ezen túlmenően a Heves VMRFK Prevenciós Facebook oldalán napi szinten jelennek meg a héten passzív biztonsági eszközök használatának fontosságával kapcsolatos figyelemfelhívó anyagokkal.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.

 

Kétkerekűt lopott

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki eltulajdonított Szegeden egy biciklit.

 

Elfogták

Többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy helyi lakossal szemben.

 

Remekeltek

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata a 2. helyen végzett az Országos Rendőr Kispályás Labdarúgó Bajnokságon. Kollégáink ezzel a sikerrel jogot nyertek a Belügyminisztérium szervei részére szervezett tornán való részvételre is.

 

Közösen ellenőriztek

A kunszentmiklósi rendőrök a közlekedési hatóság közreműködésével nézték át az autókat.