Biztonság Hete Somogyban is

2022. 09. 27., k - 14:39
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége által országosan került megrendezésre a Biztonság Hete programsorozat 2022. szeptember 19-24. között.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is helyi és megyei szintű programokon hívták fel a gyermekek figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. 2022. szeptember 20-án Nagyatádon, a Bárdos Lajos Általános Iskolánál, Marcaliban a Mikszáth Kálmán Általános Iskolánál, Fonyódon a Palonai Magyar Bálint Általános Iskolánál, Barcson a Deák Ferenc Általános Iskolánál valamint Siófokon, a Beszédes József Általános Iskolánál  jártak a baleset-megelőzési szakemberek.

A megyei főkapitányság és a városi közlekedésrendészet munkatársai pedig a Somogy Megyei Kormányhivatal által 2022. szeptember 21-22-én megrendezett Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutatóján vettek részt a Kaposvár Arénában. A rendőrök az oktatási intézmények tanulóit, és az oda látogató érdeklődőket baleset-megelőzési, közlekedésbiztonsági témájú tesztekkel, interaktív feladatokkal, valamint a közlekedésrendészeti tevékenység bemutatásával várták. A rendőrségi standra látogatók különböző prevenciós ajándékokkal gazdagodhattak, többek között kerékpáros kiegészítőkkel és lámpákkal, láthatósági karpereccel, valamint fényvisszaverő hátizsákkal.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.