Bringás reggeli Szolnokon megelőzéssel

2022. 09. 22., cs - 12:09
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök kerékpár regisztrációval, hasznos közlekedésbiztonsági tanácsokkal és láthatósági eszközökkel várták az érdeklődőket.

Idén is megrendezésre került a Bringás reggeli 2022. szeptember 22-én a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának szervezésében. A Kossuth téren megtartott rendezvényen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai és a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai is részt vettek.

Az érdeklődők a balesetmegelőzési szakemberektől hasznos tanácsokat kaptak a láthatóság fontosságáról, és KRESZ teszt kitöltését követően különböző közlekedésbiztonsági eszközök közül választhattak. A gyermekek játékos formában, míg a felnőttek a rendőrökkel átbeszélve tesztelhették tudásukat a kerékpár kötelező tartozékainak ismereteiről.

A Szolnoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársainál a kerékpárokat regisztrálni lehetett az országos adatbázisba a BikeSafe program keretén belül. A rendőrök másfél óra alatt 43 biciklit regisztráltak a rendezvényen. A megelőzési szakemberek a kerékpár minden adatát rögzítették egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – és fényképfelvételeket készítettek az azonosíthatóság érdekében. A kerékpárokat ért esetleges lopás esetén a nyilvántartási rendszerbe bekerült adatok nagyban elősegíthetik a jármű felderítését, megtalálását.

Aki lemaradt a Bringás reggeliről és szeretné regisztráltatni kerékpárját a BikeSafe adatbázisba, megteheti a Szolnoki Rendőrkapitányságon minden hónap utolsó keddjén 13-16 óra között.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.