„Egy másodpercen múlik az élet!”

2022. 04. 08., p - 07:06
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezzel a címmel tartott előadást Tatabányára Pintér József r. főtörzszászlós, aki rendhagyó balesetmegelőzési programmal készült középiskolás fiatalok részére.

Tatabányán, a Vértes Agórájában 2022. április 7-én került megtartásra az a rendhagyó előadás, amelyet az ország számos pontján meghallgathattak már középiskolás tanulók. Pintér József rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője a közúti baleseteket kiváltó főbb okokról és emberi hibákról beszélt látványos és sok részletében megdöbbentő prezentációjában. Az egyenruhás előadását a balesethelyszínelőként megélt, 18 évet átölelő tapasztalataiból állította össze. A résztvevők amellett, hogy két, halálos baleseteket feldolgozó kisfilmet láthattak, számos, a főtörzszászlós saját élményein alapuló történetet ismertek meg, amelyek segítségével bemutatta, hogy egy meggondolatlan mozdulat vagy tett végleges következményekkel járhat. A tatabányai, esztergomi és tatai középiskolákból érkezett fiatalokat magával ragadta a téma és az előadó is.

Az egyenruhás minden bizonnyal elérte a célját: minden résztvevőt elgondolkodtatott, és mindenkiben tudatosult, hogy a közlekedés során egy pillanatnyi figyelmetlenség a családok életére visszafordíthatatlan hatással lehet.

1

2

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Prevenció az akcióban

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Bács-Kiskun megyében. Az akcióhoz a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai is csatlakoztak, akik ismertették a szabálytalankodókkal a biztonsági öv használatának fontosságát és speciális szimulátorral szemléltették életmentő funkcióját.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.