Együtt a biztonságért - játékos baleset-megelőzés gyerekeknek

2022. 09. 21., sze - 11:06
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel száz gyermek vett részt a „Biztonság Hete” keretében meghirdetett közlekedésbiztonsági programon, Szombathelyen.

A „Biztonság Hete” elnevezésű, országos kezdeményezésű program egyik legfőbb célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyermekekre. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának tagjai színes programokkal készültek 2022. szeptember 20-án, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában megtartott rendezvényre.

A biztonságos, valamint a szabályos közlekedés alapjainak elsajátítását célzó foglalkozásokra a diákok azon intézményekből érkeztek, amelyek munkájukkal aktív szerepet vállaltak és vállalnak a Főkapitányság által meghirdetett vetélkedőkön, pályázatokon. A résztvevők kipróbálhatták a különböző jelzőtáblákat és közlekedési szituációkat szemléltető kockakirakókat is.

A nap folyamán nagy érdeklődéssel fogadták a rendezvényen résztvevők a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai által tartott rendőrkutyás bemutatót is.

Ne feledjék, a gyermekek biztonságra nevelését nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen a biztonságuk mindannyiunk közös érdeke!

 

... hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök vitték haza a Bükkben eltévedt nőket

Az aggódó férj telefonált az esti órákban a rendőrségre, hogy felesége és annak barátnője feltehetőleg eltévedt a Bükkben. A 66 és 77 éves nőt éjféltájt találták meg a rendőrök, erdészek segítségével.

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.