Ellenőrizheti pontjainak számát!

2022. 05. 20., p - 10:17
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyszerűen, gyorsan és ingyenesen kérdezhetik le a közlekedők a pontrendszer nyilvántartásban szereplő közúti közlekedési előéleti pontok számát és az arra vonatkozó adatokat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a gépjárművezetőket, hogy a közúti közlekedési előéleti pontjaikról 2022. május 10-től díjmentesen, egy internetes alkalmazáson keresztül kaphatnak tájékoztatást.

A közúti közlekedési előéleti pontok a Személyre Szabott Ügyintézési Felületen Ügyfélkapuval, telefonos azonosító kóddal eSzemélyi okmánnyal vagy videótechnológián keresztüli központi azonosítást követően kérhetők le. Ez a nyilvántartás tartalmazza az összes előéleti pontszám alapjául szolgáló cselekményt és a kiszabott pont adatokat, valamint az előéleti pontok elévülési idejét.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy az előéleti pontokra vonatkozó tájékoztatás kizárólag saját adatokról kérhető!

Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy önkéntes utánképzéssel csökkenthetik a nyilvántartott előéleti pontjaik számát. Az önkéntes utánképzés sikeres elvégzését követően kiadott igazolás az engedély-nyilvántartásba elektronikus úton történő beérkezésének napján a járművezető pontjainak a számát 13 pontig 9 ponttal, 14-17 pont között 6 ponttal csökkentik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a nyilvántartott pontok között közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegés miatt rendelt 9 pontérték megállapítása is szerepel, a járművezető nyilvántartott pontjainak száma az utánképzésen való önkéntes részvétellel csak a közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegés miatt rendelt 9 pont feletti pontok tekintetében csökkenthető.

A Nyilvántartó minden esetben értesíti a járművezetőt az önkéntes utánképzés alapján történt pontcsökkentés mértékéről és a fennmaradó pontok számáról!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözték, elfogták

A Keszthelyen elfogott enyingi férfit garázdaság miatt keresték a hatóságok, most már a büntetés-végrehajtási intézetben van.

 

Szélesített portfólió

A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett neki. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.