Ellenőrzés a közlekedés biztonságáért

2022. 08. 26., p - 08:18
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közösen ellenőrizték a közlekedőket a 83-as számú főútvonalon.

A közlekedési balesetek egyik leggyakoribb oka a gyorshajtás, amelynek megelőzése érdekében a rendőrség ismételten fokozott ellenőrzést tartott a forgalmas 83-as számú főúton 2022. augusztus 25-én. Az úton az egyenruhások nemcsak a sebességtúllépések ellen léptek fel, hanem megbizonyosodtak arról, hogy a járművezetők vezetésre alkalmas állapotban vezetik az autójukat, és a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrizték.

A rendőrök munkáját az úton egy speciális drón is segítette, amely a szabályszegésekről távolról mozgóképeket rögzít, ezek alapján pedig kollégáink szinte azonnal, az elkövetés helyszínének közelében intézkedtek is a szabályszegőkkel szemben.

Az ellenőrzés során sajnálatos módon több sebességtúllépővel szemben kellett fellépni a járőröknek, és a kihágások miatt a megfelelő szankcionálás sem maradt el.

1

Felhívjuk a járművezetők figyelmét arra, hogy a balesetek elkerüléséért mi magunk, közlekedők tehetjük a legtöbbet. Fontos, hogy türelmesen, toleránsan és a KRESZ előírásainak megfelelően közlekedjünk!

...hogy mindenki hazaérjen!

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Figyelmesebben!

A debreceni rendőrök fedélzeti kamerája két súlyos szabálysértést is rögzített a napokban.