Előzzük meg a tragédiákat!

2022. 05. 19., cs - 10:31
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt héten ketten már nem értek haza. Kerékpárosokat gázolt el egy autós Újpetrén, anya és lánya vesztette életét a balesetben.

Baranya megye közútjain 2022. május 9-e és 15-e között összesen 57 közlekedési baleset történt, amelyből 40 anyagi káros volt, 17 pedig személyi sérüléssel járt. A sérüléses balesetek során 17 személy könnyű, négy személy súlyos sérüléseket szenvedett, míg ketten belehaltak sérüléseikbe.

A személyi sérüléses baleseteknél a legfőbb baleseti ok az elsőbbségadás elmulasztása és a követési távolság be nem tartása volt, de történt baleset gyorshajtás, szabálytalan előzés és figyelmetlenség miatt is. Ittasság gyanúja az elmúlt héten egy balesetnél sem merült fel.

A kerékpár egyre nagyobb szerepet játszik a közúti közlekedésben. Napjainkban már nemcsak a szabadidős tevékenységeken belül van fontos szerepe, hanem egyre inkább a munkába (vagy tanintézetbe) járás eszköze is. Passzív védelmi megoldások hiányában baleset esetén az emberi testet közvetlen behatások érik. Ezért a kerékpárosok gyakorlatilag minden esetben megsérülnek, így balesetkor esetükben nem a személyi sérülés bekövetkezése, hanem annak súlyossági foka a kérdés.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során fokozott figyelemmel és kellő körültekintéssel közelítsék meg az úttesten közlekedő kerékpárosokat, és mindig tartsanak megfelelő oldaltávolságot az előzésük, kikerülésük során!  

… hogy mindenki hazaérjen!  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Grúz embercsempész próbálkozott Tolnában

A Paksi Autópálya Alosztály egyenruhásai az M6-os autópálya és a 631-es út csomópontjában ellenőrizték a járművet, melynek rakterében 17 illegális migránst szállított a sofőr.

 

Lezárt ügyek: A bontás rontása

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfivel szemben, aki engedély nélkül szétbontott egy autót, és emiatt veszélyes anyagok kerültek a talajba.