Fáradhatatlanul méri a sebességet

2020. 08. 26., sze - 08:57
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

„Bádogrendőr” figyelmezteti megfontolt haladásra a gyorshajtókat a 81-es számú főúton.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai, a 81-es számú főút megyei szakaszán, Mezőörs közelében helyezték el 2020. augusztus 25-én, a sebességmérő rendőrt és szolgálati gépkocsit ábrázoló életnagyságú táblát.

.

A főúton a közelmúltban több súlyos baleset történt, amelyek okai között a sebesség helytelen megválasztása is szerepet játszott. A megyei rendőrök a tábla elhelyezésétől azt remélik, hogy a gépjárművezetők a fáradtságot nem ismerő „kolléga” láttán lassabb tempóban közlekednek a veszélyes útszakaszon.

Az Európai Unióban, így hazánkban is a sebességtúllépés a legelterjedtebb szabálysértés és egyben a közúti tragédiák első számú oka, amelynek elsődleges szerepe van a halálos kimenetelű, illetve a súlyos sérüléssel végződő balesetek bekövetkezésében. Kutatási adatok alapján a járművek átlagsebességének 5 km/h-val történő emelkedése, lakott területen belül 20 százalékkal növeli a halálos balesetek bekövetkezésének kockázatát. A sebességet ezért úgy kell megválasztani, hogy alkalmazkodjanak a különböző viszonyokhoz, ilyen az út, az időjárás, a látási viszonyok, a jármű és a rakomány sajátosságai.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.