Fekete hétvége az utakon

2023. 07. 10., h - 13:54
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Heten haltak meg ezen a hétvégén közlekedési balesetben hazánkban. Közülük négyen nem használták a biztonsági övet, és ez az életükbe került.

A hat halálos baleset miatt hét ember már soha nem térhet haza a családjához. A legfiatalabb áldozat mindössze 17 éves volt. Ahogyan arra a néhány nappal korábbi közleményünkben is felhívtuk a figyelmet, az idei év első felében már több mint 200-an hunytak el a magyar közutakon. Közülük 46 ember – miután autóba szállt – úgy döntött, hogy nem kapcsolja be a biztonsági övét. A rendőrségi vizsgálatok azt állapították meg, hogy az ütközés következtében többen emiatt repültek ki az autóból…

A biztonsági öv balesetben játszott életmentő szerepét számtalan tanulmány és a statisztikák is igazolják. Egy közlekedési balesetben a biztonsági övet használók túlélési esélye nagyságrenddel magasabb az öv becsatolását mellőző közlekedőkhöz képest. Övet használva a sérülések súlyossága is alacsonyabb, sőt, egyes esetekben akár el is kerülhető.

Csat(t)lakozz! elnevezéssel 2023 márciusában országos kampányt indítottunk, amelyben kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára és azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A megelőzés mellett munkatársaink több célzott, országos akciót is tartottak már idén a passzív biztonsági eszközök ellenőrzése érdekében, amelyet a jövőben is folytatunk.  

 

Ne felejtse: a döntés az Ön kezében van! A biztonsági öv becsatolása csak egy mozdulat, de életet menthet!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.