Felkészítették a motorosokat az idei szezonra

2019. 03. 04., h - 14:49
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nyíregyházi rendezvény fő célja a közúti balesetek számának csökkentése volt.

Egy nyíregyházi motoros egyesület szezonnyitó rendezvényén tartott előadást Szikszai Tihamér rendőr alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára 2018. március 1-jén. A prezentációval egybekötött előadás fő témája a motoros balesetek tanulságai voltak. Az előadó ismertette a megjelentekkel a motorkerékpáros közlekedés jelenlegi helyzetét, a motoros balesetek számának alakulását, valamint a főbb veszélyforrásokat, amelyek ismeretében elkerülhetőek a közúti tragédiák. Beszédében figyelemfelhívó preventív üzeneteket fogalmazott meg annak érdekében, hogy a motoros balesetek a jövőben elkerülhetőek legyenek. A balesetek megelőzése és a már bekövetkezett balesetek súlyosságának csökkentése érdekében kitért a vezetéstechnikai képességek fejlesztésének jelentőségére és a passzív védőeszközök használatának fontosságára is. A rendezvényen a témához kapcsolódóan még Dr. Kemény Lajos, igazságügyi műszaki szakértő tartott előadást.

A közúti tragédiák megelőzése érdekében fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság hét közlekedésbiztonsági tanácsát:

 

  1. A balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait!
  2. A sebesség nem megfelelő megválasztása az egyik kiemelt baleseti ok, ezért fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek!
  3. A gépkocsival közlekedők - a kerékpárral és motorkerékpárral közlekedőkre tekintettel - fokozott körültekintéssel kezdjék meg a kanyarodást, a sávváltást és az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat mindig tartsák be!
  4. Saját biztonságuk, testi épségük jelentősen függ motorkerékpárjuk műszaki állapotától és karbantartottságától. Ellenőrizzék és szervizeljék járművüket rendszeresen!
  5. Ne kockáztassanak! Csak akkor üljenek motorra, ha mentálisan és fizikálisan is biztonságos vezetésre alkalmas állapotban vannak!
  6. A motorkerékpárral közlekedők még a magas hőmérséklet ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot, illetve nagy hangsúlyt fektessenek az öltözékre is!
  7. Egy-egy hosszú úton álljanak meg akár többször is, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk. Amennyiben újra motorra ülnek, vegyék vissza a védőfelszereléseket!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.