Fokozott óvatossággal közlekedjük szarvasbőgés idején is

2021. 09. 15., sze - 13:09
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A párzási időszak idején a sofőröknek érdemes jobban figyelniük, mert nem ritka, hogy hírtelen a jármű előtt az úton egy őz, vagy szarvas bukkan fel.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a vadbalesetek megelőzésére hívják fel a gépjárművezetők figyelmét. Az ilyen jellegű balesetek többsége kellő odafigyeléssel, fokozott óvatosság és a jármű sebességének csökkentésével megelőzhető. Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzünk, adjunk hangjelzést, de ne rántsuk félre a kormányt, még ha így el is ütjük az állatot!  Sok esetben a balesetet elkerülni szándékozó sofőr félre rántja a kormányt és lehalad az úttestről, vagy összeütközik egy szemből érkező járművel, melynek során sokkal súlyosabb baleset következhet be. Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! 

Ha elpusztult, vagy haldokló állatot látunk az úton, hívjuk a 112 segélyhívó számot. Soha ne próbáljuk meg lehúzni az úttestről a vadat, lehet, hogy még életben van, és egy rémült állat súlyos sérülést okozhat patáival, vagy az agancsával. A vadásztársaság kiérkező munkatársa, majd gondoskodik az állat elszállításáról.

Az elpusztult állatot ne vigyük haza, az ugyanis lopásnak számít.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.