Gyermekrajzokat díjaztak Pápán

2022. 05. 13., p - 08:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedésbiztonsági témájú rajzokat értékeltek a pápai rendőrök.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Így közlekedtek Ti! címet viselő közlekedésbiztonsági rajzpályázat díjátadó ünnepségének 2022. május 12-én délután a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola adott otthont. Az év elején meghirdetett pályázatra alsó és felső tagozatos diákok, valamint óvodások nevezhettek, akiknek a rajzaikon a szabályos és biztonságos közlekedést kellett ábrázolniuk. A különböző  technikával készült műveken az óvodások főként közlekedési járműveket jelenítettek meg, míg az általános iskolások különböző közlekedési szituációkat és veszélyhelyzeteket is ábrázoltak, valamint több alkotó kiemelte a biztonsági öv használatának fontosságát, illetve a  szabályos kerékpáros és gyalogos közlekedés alapvető szabályait.  

A nyolc iskolából és hét óvodából beérkezett több mint kétszáz rajz készítője közül nyolc általános iskolás és 4 óvodás vehetett át tárgyjutalmat a Pápai Rendőrkapitányság munkatársaitól.

rajzpályázat


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban

Egy tiszaugi férfi eltiltás hatálya alatt, ittasan közlekedett személygépkocsival, amivel közlekedési balesetet okozott Törökszentmiklóson.