Győri diákok Veszprémben

2022. 09. 27., k - 14:12
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök fegyvertechnikai bemutatóval és baleset-megelőzési előadással készültek a látogatóknak.

A Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum rendészeti fakultációs diákjai 2022. szeptember 27-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra látogattak. A tanulók megtekinthették a rendőrség által használt csapaterős felszereléseket, valamint egy fegyvertechnikai bemutatón is részt vehettek.

Ezután a Veszprém Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője, Pintér József rendőr főtörzszászlós vette át a szót és egy általa készített kisfilm segítségével bemutatta, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben. A kisfilm több megrázó közlekedési balesetet dolgoz fel, a helyszíneken készült kép- és videófelvételek felhasználásával.

A baleseti helyszínelő előadása során kiemelte, hogy a legtöbb tragédiát a biztonsági öv használatának hiánya, a járművezetők szeszes ital fogyasztása, a linkség, a vezetés közbeni elalvás, a nem megfelelő sebességválasztás, az előzés szabályainak megszegése és a vezetés közbeni telefonálás okozza. balesetben Az előadó mondanivalójának szemléltetéseként a fiataloknak megmutatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság udvarán azokat a balesettel érintett járműveket, melyeknél a közlekedési szabályok betartásával, az odafigyeléssel, a körültekintéssel és a felelős közlekedési magatartással a tragédiák megelőzhetőek lettek volna.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.