Hatékony balesetmegelőzési tevékenység, csökkenő baleseti számok Nógrád megyében

2022. 05. 25., sze - 07:07
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyei balesetmegelőzési bizottság éves értekezletén az elmúlt év kampányairól, rendezvényeiről és a 2022. évi balesetmegelőzési tervekről egyeztettek a szakemberek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2022. május 24-én tartotta meg az elmúlt évi tevékenységét értékelő ülését a rendőr-főkapitányság tanácstermében.

Az értekezletet megtisztelte jelenlétével Balázs Béla, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztály főosztályvezető-helyettese, Dobos Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatóság képviselője, Bucsok Lajos, a KMKK Középmagyarországi Közlekedési Központ Zrt. Nógrád megyei forgalmi igazgatója. Részt vettek továbbá a rendőrkapitányok és a városi balesetmegelőzési bizottságok képviselői.

Az értekezletet Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a balesetmegelőzési bizottság elnöke nyitotta meg. Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány üdvözölte a jelenlévőket és megköszönte a balesetmegelőzési bizottságok titkárainak egész évben végzett munkáját és az együttműködő szervek segítségét. Kérte, hogy a jövőben is hasonló módon támogassák egymás munkáját a balesetmentes közlekedés, a közutak biztonságossá tétele érdekében.

Ezt követően a jelenlévőknek Palkovics Viktor rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, a bizottság ügyvezető elnöke ismertette a megyei balesetmegelőzés 2021. évi tevékenységét, bemutatta kampányaikat. Kiemelte, hogy a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a munkájában követi az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság tematikáját, azonban a területi sajátosságokat is figyelembe véve alakítja Nógrád megyében a megelőzési stratégiát. Az ügyvezető elnök ezt követően tájékoztatást adott a 2022. évben hátralévő feladatokról és irányelvekről, amelyeket annak érdekében dolgoztak ki, hogy a baleseti számok, az elmúlt évhez hasonlóan, az idei évben is csökkenő tendenciát mutassanak. Többek között tájékoztatást adott a közelmúltban gyermekek részére meghirdetett felmenő rendszerű „Így közlekedtek ti!” elnevezésű rajzpályázat sikeréről, amelyre beérkezett pályaműveket a helyszínen kiállították.   

Az értekezlet végén a résztvevők egyeztettek a 2022. évben végrehajtandó közös feladatokról, programokról, valamint a bizottsággal együttműködő partnerek kibővítésének lehetőségeiről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam