Idősek világnapja Kecskeméten

2021. 10. 01., p - 10:38
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A megyeszékhelyen tartották meg az idősek biztonságáról és egészségéről szóló programsorozatot a főkapitányság balesetmegelőzési szakemberei.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az idősek világnapja alkalmából megelőzési programot szervezett a nyugdíjasok számára 2021. szeptember 30-án 10 óra és 13 óra között. Az esemény „Együtt az idősek biztonságáért és egészségéért” címet kapta, amelynek a Katona József Könyvtár adott otthont.

A szakemberek közlekedésbiztonsági, valamint baleset- és bűnmegelőzési témájú előadásokat tartottak. A résztvevők közlekedésismereti vetélkedőn, egészségügyi szűréseken, és egyéb kulturális programokon vehettek részt.

A rendezvény célja az időskorúak közlekedésbiztonságának javítása, közlekedési ismereteinek bővítése volt, különös tekintettel a gyalogos és kerékpáros közlekedésre. Szó esett az egészségmegőrzésről, és az évek múlásával bekövetkező változások elfogadásának megkönnyítéséről. A rendőrök beszéltek a pozitív életszemlélet erősítéséről, és a közösség egyénre gyakorolt pozitív hatásairól is.

Végezetül egy vetélkedőn mérhette össze tudását a programon résztvevő közel 70 szépkorú.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Más alkatrészeket küldött

A Mátrix Projekt keretén belül egy miskolci férfival szemben folytattak büntetőeljárást a szentgotthárdi rendőrök, aki két vásárlót is átvert.

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.